United CHIN Army Dirh Kan Herh Cang!!

Kaa lawng chim nak in cun vanram hmanh kai khawh si ti si. Chin miphun vialte hna Na ram Na dawt tak ko si ahcun a tu lio caan te hin Na dswt nak thinlung kha a tak in Na langh ter ka Langhter a herh lio caan te asi. Lung rual in tuan ti Kan herh tuk cang tulio Kan ram vawlei cia ah kan ton cuahmah mi buai nak hi biatak tlak in kan dirh onh a herh hrim ko dah kaw. Cu caah cun chin mi phun vialte nih support mi ralkap bu ngeih Kan herh lio caan te si.

(Hakha falam mindat Kamplet tidim pletwa matupi ) Kan zate lung rual in (Chin United army ) Kan dirh hrim a herh cang. Kan dirh khawh nak Ding caah hakha pa lawng si hlah seh Chin mi vialte Kan za pi in kan tuan ti hna lai Europe Australia le USA i a um mi le income ngei mi vialte nih Kum khat ah voi hnih dan in phaisa I thawh seh single nih a tlawm bik zahnih tal a thawh lai family si cun zakhat nak tlawm a thawh hlei lai lo.mah le community cio ah committee Pakhat in dirh siseh law an mah le committee cio nih phaisa kholh hna seh cu ti Kan tuah khawh si cun a thawng tuk mi ralkap bu Kan ngei colh ser khawh colh ko lai.

AA zong 2009 lawng in an dirh mi Sinain can rau lo ah ralkap bu thawng tuk ah an ni ser manh ko a ruang cu an ram mipi dihlak nih lung rual tein support mi ralkap bu a si caah si . Kan chin politician pawl le mino politics ah theih hngalh a ngei deuh pawl nih biatak tein hi kong hi khua rak Kan khan pi ulaw mipi sawm nak le lungthawh nak Bia Tampi in rak Kan chim cio uh. I ceih ti hna usih. Kan ram caah (we are one in Chin ) vakok nun dawh a ngei mi miphun Kan si nak kha tu Kan chan ah langh ter a biapit lio caan bak si hih.

Thut hmun men in au khuan sawh nak nih thahnem nak a chuah pi mi um lo. A tak in tuan caan acu cang. Kan chin mi phun hawi cheu khat an lungfah I CNA/F an support Duh lo nak a ruang bik cu a herh lo ahCNA kut in hrem le velh an rak ton tuk caah si ko. Tu ah lungfim khuaruah kho Kan upa le mino ruah nak kau pawl nih biatak tlak in kan chin ram caah a thawng mi le a lung a rual mi ralkap bu Kan dirh pi u law Kan chin ram te khi khuaihliti le cawhnuk in a khat mi kaanaan ram ah ser ti than cang hna usih law Kan ram te hi dam ve cang seh .

Catialtu: Crixus Nun Ceu

 472 total views,  1 views today

This function has been disabled for Chin 11 News.